ЦСКА-София е завел дело срещу новия член на Ефбет лига ЦСКА

...
ЦСКА-София е завел дело срещу новия член на Ефбет лига ЦСКА
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" вече съди "ЦСКА 1948"

" ЦСКА-София " е завел дело против новия член на Ефбет лига " ЦСКА 1948 " поради потреблението на абревиатурата ЦСКА и клубната емблема. Това разгласи пред bTV основният управител на " ЦСКА-София " Стойчо Стоилов.

" Доколкото знам, ограниченията против тях са подхванати. Съдебни. Да не могат те да употребяват арбевиатурата, емблемата. Обаче в България всичко е допустимо... ", разяснява Стоилов.

" ЦСКА-София " към този момент е собственик на емблемата на оповестения в неплатежоспособност ЦСКА - от ноември м.г., откакто минаха всички процедури. Това стана, откакто фенското дружество  " Ред Енимълс " завоюва през май 2017 година търга за активите на ЦСКА, измежду които и емблемата, с оферта от 8 млн. лева Още тогава импровизирано се знаеше, че средствата са обезпечени от притежателя на " ЦСКА-София " Гриша Ганчев, по-късно притежател на " Ред Енимълс " стана счетоводителката на Ганчев - Искра Григорова. В последна сметка активите бяха трансферирани в интерес на " ЦСКА-София ", като по този начин бяха подкрепени претенциите на преместения от Ловеч клуб, че е правоприемник на ЦСКА.

От думите на Стоилов обаче пролича, че в клуба гледат с огромна злост на " ЦСКА 1948 " и това се демонстрира освен в заведеното дело. Шефът в " ЦСКА-София " оспори и метода за влизане на противника в елита. Точно преди седмица Изпълкомът на БФС реши това, като приключи шампионата във Втора лига и разгласи краткотрайния водач ( " ЦСКА 1948 " ) за първенец, респективно за клуба, който получава директна квота за Ефбет лига. " Първо бях сюрпризиран от някои решения на БФС.  " А " група играе, " Б " група не играе - за какво?! (б.ред. - Стоилов засяга Ефбет лига и Втора лига). Чеферин (б.ред. - президентът на УЕФА Александър Чеферин) нали сподели, че всички шампионати би трябвало да завършат наложително до края на август. Защо БФС взе такива решения?! Според мен това бяха неверни решения по отношение на футболния феърплей. Имаше време да се изиграят всички мачове в " А " група. " Септември " са си прави в техните претенции. " ЦСКА 1948 " влезе непозволено и в " Б " група, не знам какъв е този техен почтен път, който стартират. Смешно е! Нали имат един файтон хора, ясно е кой е ЦСКА. Нямат право да употребяват тази абревиатура ", разяснява с безапелационен звук Стоилов. Той прикани и медиите да не загатват името " ЦСКА 1948 ", тъй като било непозволено. Мениджърът обаче преднамерено или не пропуща няколко детайлности - емблемата на " ЦСКА 1948 " е сходна, само че не и идентична с тази на ЦСКА, а и е към този момент патентована. Още повече, че и " ЦСКА-София " употребява на воля емблемата на ЦСКА и нейни сходни, преди да я придобие публично за въпросните 8 млн. лева Що се отнася до абревиатурата, то новият член на елита се отбелязва като " ЦСКА 1948 ". Това може да прави напрактика всеки, стига да прибавя към абревиатурата спомагателни имена или числа. Дори и сега в Търговския указател има най-малко десетина сдружения с ЦСКА в наименованието си.

Извън това Стойчо Стоилов удостовери, че задачата пред " ЦСКА-София " до края на сезона ще е спечелването на Купата на България. Той също по този начин косвено призна, че има финансови усложнения в клуба. От една страна с признанието, че ще се постановат повече млади играчи, а от друга - че се договаря с нови футболисти, само че тяхното привличане не е несъмнено.

" Водим диалози с двама играчи, само че би трябвало да призная, че не можем да реализираме съглашение с тях. Клубът няма доходи в изискванията на рецесията от ковид, като издръжката идва напълно от господин Ганчев и господин Инджов. Намаляването на заплатите по принцип във всеки клуб го вършат. Играчите демонстрираха схващане. В момента, в тези два месеца без футбол, те са с понижени заплати ", изясни Стойчо Стоилов. Той разкри още, че се договаря с още двама футболисти за анулиране на договорите им, с изключение на с Рубен Албентоса, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор и Върнон Анита. Към момента не е несъмнено дали Рубен Пинто и Едвин Джеси ще останат, само че най-вероятно договорите им няма да се възобновяват. Треньорът Милош Крушчич и спортният шеф Кристиано Джарета към този момент остават на постовете си.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР